I make no apologies, this is me

DM staat voor Desiree Machtel. Inmiddels heet ik Machtel-Groen, want ik ben getrouwd met Benjamin. Samen hebben we twee dochters (2011 en 2015) en een zoon (2014). Samen met onze twee katten wonen we in Wognum.

In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam, richting Redactie & Mediaproductie. Tijdens mijn stage op de afdeling Internal Communications bij UPC, tegenwoordig VodafoneZiggo, kwam ik in aanraking met copywriting. UPC huurde copywriters in voor bepaalde campagnes. Wat een tof beroep heb je dan, dacht ik. Zo ben ik me er meer in gaan verdiepen en me verder gaan ontwikkelen. Mijn eerste baan was als redacteur/tekstschrijver bij een reclamebureau in Zwaag. Maar nadat onze oudste was geboren, ben ik halverwege 2012 voor mezelf begonnen onder de naam DMtekst. Sindsdien heb ik voor talloze bedrijven in Westfriesland, maar ook een paar daarbuiten, mogen schrijven. Ik heb daarnaast nog sidesteps gemaakt naar WordPress Websites en vormgeving. Maar mijn talent ligt toch echt bij het schrijven van Nederlandstalige teksten. Die WordPress sites beheer ik nog wel, maar de technische details laat ik over aan professionals.

Ieder zijn vak!

En in dat laatste geloof ik ook echt. Als we allemaal ons eigen ding zouden doen en dat van anderen uitbesteden aan die anderen, hebben we allemaal alles op orde én genoeg werk. Ik ben dol op schrijven voor en over ondernemers. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal. En het grappige is dat ze allemaal zeggen dat ze niet weten wat ze moeten schrijven. Terwijl het verhaal in hun eigen hoofd zit. Als ik met ze gesproken heb en het verhaal heb uitgewerkt, zijn ze verbaasd over wat er op papier (of scherm) is gekomen. Maar het is hun eigen verhaal. Ik heb het alleen maar zichtbaar gemaakt. En over schrijven over jezelf: dat heb ik zelf ook. Je zit zó ver in je eigen materie dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Of in mijn geval door de letters de tekst. Maar voor jou ga ik met mijn snoeischaar door het bos heen en maken we van jouw woorden een mooi aangelegde tuin. Eh, tekst.