Eens in de maand zet ik een opdrachtgever en mijn werk wat ik voor hen doe (of deed) in de spotlight. Krijg je een beeld van waar ik me mee bezig houd.
Deze maand: de Westfriese Bedrijvengroep

Wie is de Westfriese Bedrijvengroep?

De WBG is het grootste ondernemerscollectief in Westfriesland. Met ruim 1300 leden vertegenwoordigt ze ondernemers uit alle branches, die zich onderling hebben verenigd in lokale ondernemersverenigingen. Als goed georganiseerde groep heeft de WBG een krachtige stem richting lokale, regionale en provinciale overheid. Ze zet zich in voor een gezond en aantrekkelijk ondernemersklimaat in Westfriesland. Hiervoor werkt ze nauw samen met de 7 Westfriese gemeenten in het Pact van Westfriesland, is ze onderdeel van het Economisch Forum Holland boven Amsterdam, werkt ze samen met Ontwikkelingsbedrijf NHN, Stichting CLOK, het Ondernemersklankbord en binnen een groot aantal projectmatige collectieven in Noord-Holland Noord. De Westfriese Bedrijvengroep wordt gesteund door haar Parels, bedrijven die zich hebben verbonden aan de WBG en meedenken over specifieke thema’s. De thema’s waar de WBG zich voor inzet zijn Bereikbaarheid, Nieuwe energie, Toerisme, Onderwijs, Wonen en Digitale Ontwikkelingen. Binnen deze thema’s lopen verschillende projecten en initiatieven, zoals het Duurzaam Ondernemersloket, de Werkplaats Digitaal Ondernemen, Cyberveilig Westfriesland en Talent Academy Westfriesland.

Wat mag ik voor de Westfriese Bedrijvengroep doen?

Sinds begin 2022 werk ik als communicatiemanager voor de Westfriese Bedrijvengroep. Vanuit deze taak doe ik het beheer van de website en social mediakanalen, schrijf ik uitgaande communicatie, zoals persberichten, presentaties en uitnodigingen en verzorg ik, samen met het secretariaat, de maandelijkse nieuwsbrief. Daarnaast schrijf ik de artikelen die op de eigen pagina’s van de WBG komen in het zakenmagazine Westfriese Zaken. In deze rol ben ik ondersteunend aan het dagelijks bestuur van de WBG.

Hoe ziet dat eruit?

Iedere week hebben we een communicatieoverleg, waarbij we alle lopende zaken bespreken. Komen er evenementen aan? Moeten er nog persberichten de deur uit? Hoe vullen we onze pagina’s in Westfriese Zaken in? Hoe staat het met de website? Voor de artikelen in Westfriese Zaken spreek ik regelmatig Parelbedrijven over wat ze doen en waarom ze zijn aangesloten bij de WBG. Het is mooi om hun verhalen te horen en te zien hoe belangrijk ze die collectiviteit in de regio vinden. Als er een tekst namens onze voorzitter Hans-Peter Baars moet worden geschreven, bellen we vaak terwijl hij in de auto van Friesland naar Westfriesland zit. Hij praat me bij, ik schrijf de tekst en hij loopt hem nog even na. Samen zijn we een efficiënt team.

Ik vind werken voor de Westfriese Bedrijvengroep ontzettend leuk, want ik vind ondernemen binnen Westfriesland nou eenmaal heerlijk om te doen. Je komt regelmatig dezelfde mensen tegen en merkt al snel dat heel veel met elkaar in verbinding staat. Ik spreek heel veel ondernemers en samenwerkingspartners en dat is gewoon superinteressant. Door deze opdracht weet ik van heel veel dingen die spelen in de regio en ik merk dat dat op allerlei manieren weer van pas komt. Daarnaast heeft de WBG een heel gezellig team waarin ik me vanaf dag één welkom heb gevoeld. Heb ik toch collega’s, als ZZP’er!

Ontdek meer over de WBG op www.wbg.wf en via LinkedIn!