Je meest efficiënte compagnon zit in de wolken. Klinkt heel zweverig, maar dat kun je meteen weer vergeten. CloudCompagnon is een Document Management Systeem (DMS), ontwikkeld door Dennis Roos en zijn voormalig compagnon. Naast CloudCompagnon is hij ook nog eigenaar van Solid Flows, dat gespecialiseerd is in Enterprise Content Management (ECM) en digitaliseren. Kort gezegd kun je bij Solid Flows terecht voor al je vraagstukken op het gebied van data- en informatiemanagement in de breedste zin van het woord. Voor kleine en middelgrote organisaties is CloudCompagnon dan wellicht een heel goede oplossing. Voor complexere vraagstukken kom je misschien wel terecht bij DocBase of één van de andere oplossingen die op de markt zijn.

Wat ik doe voor CloudCompagnon

Dennis belde mij enkele jaren geleden. Hij was op zoek naar een tekstschrijver voor blogs en socials. In principe voor beide bedrijven, maar in eerste instantie vooral voor CloudCompagnon en door drukte is Solid Flows er ook nog niet van gekomen. Deze business was voor mij nieuwe materie. Natuurlijk kon ik me wel iets voorstellen bij het concept document management systeem, maar wat er allemaal mogelijk is en hoe je dat kunt inzetten; dat was nieuw. Heel leuk, want ik houd van nieuwe dingen en Dennis en ik hebben vanaf het begin een goede klik gehad. Af en toe kom ik langs bij hem op kantoor in Volendam en regelmatig videobellen we over de content voor de komende periode. Als leidraad voor de communicatie heb ik een contentkalender gemaakt, waarin de blogs en social posts vooruit zijn gepland. Afhankelijk van de ontwikkelingen en klanten van Dennis verandert hier nog weleens wat. De blogs en posts schrijf ik zelf en vervolgens checkt hij nog even of de informatie klopt met de werkelijkheid. Eén van ons moet de echte expert zijn tenslotte! Oh en had ik al verteld dat Dennis heel goed is in beeldselectie en -bewerking?

Teamwork makes the…

Naast blogs en social posts op LinkedIn, Facebook en Insta, schrijf ik ook af en toe een nieuwe Whitepaper of Monsterblog over DMS-gerelateerde onderwerpen. Dat gaat van documenten en data in het algemeen tot contractbeheer en projectmanagement. Hoewel iedereen wel iets weet of doet met documenten, blijkt dat er ook heel veel vragen rondom die onderwerpen zijn. Daarin proberen we samen tegemoet te komen. Vindbaarheid is daarbij een belangrijke uitdaging. Gelukkig is Dennis technisch heel goed en kan ik de SEO-termen verwerken in de teksten. Fijn teamwerk! Nieuw in 2024 is de nieuwsbrief die ieder kwartaal gaat verschijnen. Maar daarvoor wachten we eerst op de release van de nieuwste versie van CloudCompagnon.

Volg CloudCompagnon op LinkedIn of kijk op www.cloudcompagnon.nl.