Eén van mijn nieuwste opdrachtgevers en daarom te leuk om niet mee te nemen. Via mijn opdrachtgever Studio Tempel uit Medemblik kwam ik in contact met Mike en Sam, de eigenaars van KBG Montage. Studio Tempel werkte aan de nieuwe website en ik mocht de teksten schrijven. Tijdens onze kennismaking, die heel gezellig was, ging het al snel over alle kansen die er liggen voor communicatie met de buitenwereld. Zéker als het mogelijk is om de mooie projecten waaraan ze meewerken te delen. Maar eerst die webteksten maar eens af, want de website moet live.

KBG Montage bestaat in 2024 12,5 jaar. Het bedrijf is gespecialiseerd in het monteren van kabelgoten, lijnverlichting en aanverwante systemen. Vaak werkzaamheden op grote hoogte die plaatsvinden in panden als distributiecentra, grote hallen, supermarkten, parkeergarages en appartementencomplexen. Als het team van KBG Montage het pand heeft verlaten, kunnen elektra en andere installaties worden aangesloten. De monteurs werken in vaste teams, zodat ze lekker op elkaar ingespeeld zijn, want natuurlijk veel fijner werkt. Zéker als je een paar meter boven de grond aan de slag moet!

KBG Montage op LinkedIn

Toen de webteksten klaar waren, gingen we toch nadenken over het vervolg. Het is tenslotte wél de bedoeling dat mensen op die website terecht komen. Meer activiteit op de socials is dus belangrijk, met LinkedIn als belangrijkste kanaal, omdat ze vooral business to business werkt. Samen met Studio Tempel maakten we een stramien voor de projecten op de website, die we dan meteen kunnen delen via LinkedIn. Die projectposts vullen we aan met posts over lopende zaken, vacatures en ander nieuws. Zo ontstaat er een mooie stroom content vanuit KBG de wijde wereld in.

De samenwerking met KBG Montage verloopt heel laagdrempelig, gewoon via WhatsApp. Zo kan Sam over de schutting gooien wat gedeeld moet worden, waardoor ze haar aandacht verder gewoon kan houden bij de bedrijfsvoering. Een aantal monteurs kan héél goed overweg met de camera, dus de gelikte foto’s komen rechtstreeks vanaf de werkvloer. Zo zetten we samen KBG Montage op de kaart.